top of page
dia-fogaszat_20-05-28-041_edited.jpg

A fogbeültetés előnyei

sziv_2x.png

Hosszútávú megoldás

A szakszerűen beültetett implantátumoknak megfelelő szájhigiénie és rendszeres kontroll mellett nincsen lejárati idejük,  akár egy egész életen át szolgálnak minket.

sziv_2x.png

Biokompatibilis

Az implantátumok biokompatibilis orvosi fémből, titániumból készülnek, így még fémallergiásoknál sem váltanak ki allergiás reakciót.

sziv_2x.png

Esztétikus fogpótlás

A fogászati implantátumra készített fogpótlások teljesen élethűek, ráadásul cirkon koronával is kombinálható, így esztétikai szempontból is a legmagasabb minőségben kivitelezhető.

sziv_2x.png

Gondtalan életvitel

Implantátumra készített fogpótlásában teljesen megbízhat: gondtalanul étkezhet és mosolyoghat, fogpótlása nagy teherbírással fog rendelkezni és teljesen biztosan ül majd szájában.

Milyen esetekben segíthet a fogászati implantátum?

Egyetlen foghiány pótlása

Egyetlen hiányzó fog esetén a legideálisabb fogpótlási mód az implantáció, ekkor elgendő egyetlen implantátum beültetése az elvesztett fog helyére, és erre készül a fogászati korona.

 

Fogorvosok azért ezt a megoldást ajánlják, mert így nem szükséges lecsiszolni az egészséges szomszédos fogakat, valamint a legnagyobb stabilitást és terhelhetőséget a csontban ülő implantátum tudja biztosítani. Az implantátummal pótolt fogak teljesen élethűek, kinézetre semmiben nem különböznek egy egészséges igazi fogtól.

shutterstock_100424167 r_edited.png
shutterstock_342471866 r_edited.png

Fogászati híd implantátumokon

Ha több, egymás melletti fogunk hiányzik, legalább két implantátum beültetése szükséges, ugyanis ezek képezik a készülő fogpótlás tartópilléreit. Az implantátumra épül az élethű és esztétikus fogpótlás, így nem kell bevonni a hídba az egészséges fogakat.

 

Az implantátumokra magas teherbírású, esztétikus fogászati híd készül, így az sem kinézetre, sem érzetre nem különbözik eredeti egészséges fogainktól.

AllOn4

 

Teljes fogatlanság esetén alkalmazott kezelésmód, mellyel már 4 implantátum beültetésével fix fogsort kaphatunk. E speciális kezelésmód segítségével olyan esetekben is készülhet fix fogpótlás, amikor a kevés csont miatt a hagyományos kezelésmóddal csak kivehető fogpótlás készülhetne.

 

Előnye, hogy csak 4 implantátum kell hozzá, így ára is kedvezőbb, és a legtöbb esetben már az implantátum gyógyulási ideje alatt is fix ideiglenes fogpótlás viselhető.

shutterstock_1405987271 r_edited.png
shutterstock_1405987259_edited.png

AllOn6

Az AllOn6 fogsorok teljes fogatlanság esetén szolgálnak esztétikus és biztos megoldással. A fogatlan állkapocsba 6 db Implantátumot ültetünk, majd erre készül fix és élethű fogsor. A 6 db implantátumnak köszönhetően a  fogsor stabilan ül a szájban, és bátran terhelhető rágással.

 

Az implantációt 3D számítógépes tevezés előzi meg, hogy az implantátumok a legidelálisabb pozícióban kerüljenek az állkapocs csontba. A precízen pozícionált implantátumoknak köszönhetően sok esetben a hagyományos implantáció során szükséges csonpótló műtét is kihagyható.

Allon4

Miért pont fogbeültetés?

Elvesztett fogainkat érdemes mielőbb pótoltatni, ugyanis hiányuk számos szövődményhez vezethet, például többi fogunk elmozdulásához, így azok meglazulásához. Ráadásul minél tovább halogatjuk fogaink pótlását, később annál komplikáltabb lesz a fogorvosi kezelés is.

 

Ahol nem rágunk, ott a csont elkezd lebomlani. Ha nincsen az implantátum beültetéséhez elegendő csont, a kezelés bonyolultabb lesz. Ilyen esetekben a fogbeültetést, ha egyáltalán még lehetséges, csontpótlással kell kezdeni.


Szerencsére ma már számos fogpótlási kezelésmód szolgál megbizható megoldással, de mindközül a fogbeültetés a legjobb és legtartósabb megoldás.

Sajnos sokan a mai napig ódzkodnak az implantációtól a műtéttel járó kellemetlenségek miatt, pedig ha a fogbeültetést tapasztalt fogorvos végzi, maga a műgyökér beültetése csupán kevesebb, mint 30 percet vesz igénybe, ráadásul szakszerű érzéstelenítéssel teljesen fájdalommentes a beavatkozás.

> Gyors és kényelmes időpontfoglalás

Fogbeültetés menete lépésről-lépésre

1

Kezelési terv

 

Legelőször is felmérjük személyes igényeit, és részletes, grafikus elemekkel magyarázó kezelési tervet készítünk Önnek. A fogbeültetéseket digitális panoráma röntgen és 3D CBCT felvétel alapján terezzük. Az implantátumok legideálisabb pozícióját és méretét számítógépen határozzuk meg a lehető legnagyobb teherbíró képesség elérése érdekében.

2

Fogbeültetés

 

A fogbeültetést teljesen fájdalommentesen, relaxált környezetben végezzük. A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, de félős pácienseink számára igény szerint akár altatást is bizosítunk. Az implantátum beültetéséhez egy apró meccést ejtünk a fogínyen, hogy a csont hozzáférhetővé váljon. Ez után a szájsebész egy kis méretű fúróval az implantátum helyét előkészíti a csontban, és ebbe helyezi be az implantátumot. Legvégül a műtét elején felmetszett ínyt varattal zárjuk. A varratokat 7-10 nap múlva eltávolítjuk.

3

Gyógyulás

Az implantátumoknak be kell épülniük állkapcsunkba. A végleges fogpótlást (koronát, hidat vagy fogsort) csak az után rögzíthetjük az implantátumra, ha  azt a fogíny alatti csont teljesen körbenőtte. Máskülönben fogpótlásunk nem lenne tartós, rágás hatására az implantátum kimozdulna. A csontosodás átlagosan 3-4 hónapot szokott igénybevenni.

4

Végleges fogpótlás

A gyógyulási idő leteltével visszahívjuk rendelőnkben és elkészítjük fogpótlása "látható" részét az implantátumra: a koronát, hidat vagy fogsort. Első lépésként szabaddá tesszük az íny alatti implantátumot, és lenyomatot készítünk fogsora jelenlegi állapotáról. A lenyomat alapján partner laboratóriumunk elkészíti fogpótlását. Fogpótlása végleges rögzítése előtt számos próbát végzünk, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy Ön az elvárásainak tökéletesen megfelelő és kényelmes fogpótlással távozzon rendelőnkből.

dental-insurance.png
Örök Garancia​

Sokféle implantátum márka van a piacon, így korábbi tapasztalat híján nem lehet egyszerű eligazodni, hogy melyik implantátum típust válasszuk.

 

Rendelőnk ezért olyan implantátum gyártó céggekkel áll a kapcsolatban, akik nemzetközi szinten is nagy elismerésnek örvendenek és sok éves kutatási tapasztalattal rendelkeznek e területen. Éppen ezért a nálunk beültetett Nobel Biocare és AlphaBio implantátumokra élethosszig tartó garanciát biztosítunk.

> Gyors és kényelmes időpontfoglalás

bottom of page