top of page

Fogágybetegségek

Copy of dia_fogaszat-20140429_317.jpg

Mozgó fogak

A fogak meglazulhatnak előrehaladott fogínygyulladás következtében, de a parodontológus szakorvos szakértelmének és különböző speciális kezeléseknek köszönhetően a fogak körüli gyulladás megszüntethető, az elveszített csont-, ínyszövetek pótolhatóak.

 

A tasakok kitisztításához ún. zárt vagy nyitott kürettálás, a szövetek pótlására csontregenerációs műtétek  ill. az ínyplasztikák a lehetséges megoldások.

Ultrahangos fogkőeltávolítás

A fogak elszíneződése és felszínükre rakódott fogkő fogmosással már nem eltávolítható. Egy dolog azonban biztos: ultrahangos fogkőeltávolítással fehérebb fogak és látványosan egészséges mosoly érhető el.

A fogakra rakódott fogkő idővel ínygyulladáshoz vezet, ugyanis az gyakran közvetlenül a fogíny mellett vagy alatt alakul ki. A fogíny gyulladása pedig az állkapocs-csontozat leépüléséhez vezet, melynek következménye a fogak meglazulása, elvesztése.

A fogkőeltávolítást rendelőnkben egy ultrahangos eszközzel végezzük, így a kezelés alapos és fájdalommentes. Végül pedig fényesre polírozzuk a fogak felszínét, mely hosszantartó hatást és láthatóan tiszta, fényes felszínt kölcsönöz fogainak.

Fogyágybetegség kezelése

A fogágybetegségnek pusztán korai jelei a gyulladt, érzékeny íny, célzott kezelés hiányában a tünetek a fogak elvesztéséig fajulhatnak. Az egészséges, rózsaszín íny nem csupán esztétikai szempontból fontos: nélküle fogpótlásaink is rövidebb ideig tartanak, és a fogínygyulladás az implantátumok csontba való beépülését is akadályozza. Éppen ezért kezelési terveink parodontológus szakorvos bevonásával készülnek, és szükség esetén a kezelés részét is képezik.

Arzt Dr Márton Zsoldos.jpg

Dr. Zsoldos Márton

Parodontológus

Szakterület

Fogágybetegségek kezelése: tasakkezelések, kürettázs, fogínyplasztika 

> Gyors és kényelmes időpontfoglalás

bottom of page