top of page

Fogászati Koronák és Hidak

Fogkorona - Letört fog kezelésére

Erősen szuvas vagy letöredezett fog - olyan esetek, amikor egy egyszerű fogtöméssel már nem orvosolható a probléma. Amikor már nem áll rendelkezésre elegendő ép foganyag egy fogtömés felépítéséhez, a fogászati koronák megbizható és kifejezetten esztétikus megoldást jelentenek.

shutterstock_1056960662_edited.png
shutterstock_1057659086_edited.png

Fogászati híd - Hiányzó fog(ak) pótlására

Ha legalább egy, de akár több egymás melletti fogunk hiányzik, pótlásuk megoldható úgynevezett fogászati híddal. Ez egy nem-kivehető, hanem fixen, a fogsorban rögzített fogpótlás.

Fogászati hídhoz a hiányzó fog melletti foagakat lecsiszoljuk. A lecsiszolt fogak fogkoronát kapnak, ugyanis ezek szolgálnak a híd tartó pilléreiként. A foghiányt pótló új fog a két pillér-foghoz rögzül, így a pótlás biztosan ül a szájban.

A fogászati koronák és hidak 3 típusa

dia-fogaszat_20-05-28-042_edited.jpg

1

Fémkerámia hidak és koronák

A hagyományos metállkerámia koronák és hidak alapját egy fém váz képezi, melyet fehér porcelánnal borítunk be. A fém váznak köszönhetően ezek a fogpótlások igen nagy teherbírással rendelkeznek, így remekül szolgálnak a rágásra használt hátsó területeken, valamint többtagú hidaknál is magas fokú stabilitást biztosítanak.

2

Cirkonkoronák és hidak

A cirkondioxidból készült koronák és hidak teljesen fémmentesek, és teljes egészében fehér anyagból készülnek. Ennek köszönhető, hogy kiemelkedően esztétikus fogpótlások készülnek belőlük. A cirkonból készült fogpótlások rendkívül erősek, így akár hídként vagy implantátumon is alkalmazhatók.

3

Préskerámia koronák és hidak

Ahogy nevük is sejteti, teljes egészében kerámiából készült fogpótlások és koronák, melyek fényáteresztő képességüknek köszönhetően teljesen élethűnek. Magas esztétikai minőségük miatt főleg az elülső, jól látható területeken alkalmazzuk.

> Gyors és kényelmes időpontfoglalás

dental-insurance.png
5 Év Garancia - Fogászati hidakra és koronákra

 

Fogászati problémáira tartós megoldásokat kínálunk, ezért biztosítunk kiemelkedően hosszútávú garanciákat fogpótlásainkra.

bottom of page