top of page
dia-fogaszat_20-05-28-032_edited.jpg

Gyermek fogszabályozás​

A gyermek fogszabályozás nem csak a fogak szabályozását, hanem az állcsontok növekedésének irányítását, azok egymáshoz viszonyított megfelelő helyzetének beállítását, megfelelő harapás létrehozását,  rossz szokásokról történő leszoktatást is lehetővé teszi k.

 

Erre többnyire kivehető fogszabályozó készülékeket alkalmazunk, melyet sokszor éjszakai készülékként emlegetnek helytelenül.  Mivel a készülék napi hordási ideje 10-12 óra, így a kivehető fogszabályozó készülékeket nem elegendő csak éjszaka viselni a megfelelő hatás elérése érdekében. A sokféle típusú kivehető fogszabályozó készülék közül a páciens számára a megfelelő típust az előzetesen készített kezelési terv alapján választjuk ki. A készülékek a páciensről készült lenyomat alapján egyénileg készülnek, így lehetőségünk van a készülék színének kiválasztására, illetve különböző matricákkal feldobhatjuk azt.

Felnőtt fogszabályozás​

Felnőttek esetében többnyire rögzített fogszabályozó készülékkel, azaz multiband készülékkel végezzük a fogszabályozást.

 

A multiband készülék, a bracketettekből („tappancsokból”),  tubusokból vagy gyűrűkből, illetve ívekből épül fel. Többféle típusú készülék áll rendelkezésünkre.

A hagyományos multiband készülékek mellett ma már leginkább az önligírozó fogszabályozó rendszereket részesítjük előnyben mind hatékonysága, kedvező mechanikai tulajdonságai, gyorsabb kezelési idő, esztétikus megjelenése és könnyebb tisztíthatósága miatt egyaránt.

 

Felnőttek esetében a szép, szabályos fogsorok létrehozása mellett lehetőségünk van a  harapási eltérések korrigálására, az ízületi problémák megszűntetésére, a fogágybetegség miatt meglazult és elvándorolt fogak szabályozására, fogpótlások készítése előtt a meglévő fogak állásának és helyzetének javítására is. Sok esetben fogszabályozás nélkül nem is készíthető szép, megfelelő funkciót ellátó és tisztántartható fogpótlás.

Felnőtt és gyermek fogszabályozás

A fogszabályozás nincs életkorhoz kötve, gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt végezhető kezelés.  

> Gyors és kényelmes időpontfoglalás

bottom of page