top of page
dia-fogaszat_20-05-28-014.jpg

Gyermekfogászat

dia-fogaszat_20-05-28-032.jpg

Tejfogak tömése

Miért kell a tejfogakat betömni, ha úgyis kiesnek?

Szúvas tejfogak a maradó fogakhoz hasonló panaszokat produkálják. A szúvasodás tejfogakban gyorsabban is terjed, ezért érdemes minél hamarabb kezeltetni őket, ráadásul az áttörő maradó fogak épségét is veszélyeztethetik.

Tejfogak tömése - hasonlóan a maradó fogakéhoz - szükség esetén érzéstelenítéssel tönrtéknik. A szúvas foganyagot előbb fúróval távolítjuk el, majd speciális tömőanyaggal vonjuk be.

dia-fogaszat_20-05-28-021.jpg

Barázdazárás

A barázdazárás egy teljesen fájdalom mentes kezelés, melyet gyermeke fogai évek múlva is megköszönnek. A rágófogak felszíne nehezen tisztítható, dimbes-dombos részei között mélyedések találhatók - itt alakulnak ki leggyakrabban a fogszúvasodások.

 

Gyermekek fogait ezért ma már barázdazárással tesszük ellenállóvá: a réseket egy speciális tömőanyaggal vonjuk be, elzárva a baktériumok útját a fog belsejébe, megelőzve a fogszúvasodást.

dia-fogaszat_20-05-28-031.jpg

Gyermek fogszabályozás

Miért érdemes már gyermek korban elkezdeni a fogszabályozást?

Az időzítés a fogszabályozásnál is nagyon fontos: az időben felismert eltérést gyermekkorban lehet a leghatékonyabban korigálni. A még vegyes fogazattal elkezdett fogszabályozás pozitívan befolyásolja az állcsont növekedést, melynek köszönhetően elegendő helyük lesz a későbbiekben kinövő maradandó fogaknak is.

A bizalom megalapozása beszoktatással

Sokan még felnőtt korban is félünk a fogorvostól, ezért csak akkor kezeltetjük fogaink, ha már igazán nagy a probléma. Félelmünk hátterében gyakran gyermekkori traumák húzódnak meg: gyermekként a fogorvosnál tapasztalt rossz élmények.

A fogorvostól való félelem elkerülhető az időben történő beszoktatással. Érdemes gyermekünk még a probléma megjelenése előtt bevezetni a fogászati rendelő világába: megismertetni a fogorvossal és asszisztensekkel, beülni apa vagy anya ölében a kezelő székbe és matricát gyűjteni, játékosan kipróbálni a műszereket.

Fájó foggal először a fogorvossal találkozó gyermekek általában már kialvatlanok és túlérzékenyek, mely ha még egy kellemetlenségekkel járó kezeléssel is párosul, garantáltan síráshoz vezet, és a bizalom csak nagyon nehezen helyreállítható.

> Gyors és kényelmes időpontfoglalás

bottom of page